Traducción automática castellano
Per F. Xavier Agulló. A través d'un interessant tribuna de Juli Peretó a Vilaweb he pogut assabentar-me que es deixa d'editar la revista NAT, especialitzada en temes ambientals: "Des de Nadal que ho sabíem: la revista NAT publicà al febrer el darrer número. Com una delicada i fràgil espècie endèmica, mereixedora de la màxima protecció, NAT s’ha extingit. És, no caldria dir-ho, una pèrdua cultural molt sensible per a la llengua catalana. Ens hem de preguntar com és que encara resulte tan extraordinari per a una empresa mantenir en el quiosc un producte de qualitat contrastada, dedicat a temes ambientals amb rigor científic".
En l'article fa palès que "deu ser una terrible casualitat, però l’empresa que editava NAT n'ha fet coincidir el tancament amb la flamant aparició del Time Out Barcelona". I es pregunta: "no és possible en el nostre país de fer compatibles operacions com aquestes: una publicació alhora rigorosa i amena, d’alt valor periodístic, científic i educatiu, i una altra de gran impacte comercial com a guia d’espectacles i activitats culturals?".
Era de les poques revistes en català que es podia trobar a qualsevol quiosc dels Països Catalans. Les empreses han de respondre certament a la dinàmica empresarial, com no, però també és cert que models empresarials responsables saben combinar la rendibilitat econòmica amb la social. Una editorial històrica com Quaderns Crema sempre ha sabut combinar autors consagrats (com Quim Monzó) amb apostes menys rendibles però que aporten una reputació innegable al segell editorial.
És probable que el motiu de deixar-se d'editar la revista Nat sigui econòmic, però sempre ens podrem preguntar alhora si la pèrdua era tan gran com perquè l'empresa editora (Sàpiens Publicacions, participada pel grup Enciclopèdia Catalana) no pogués considerar-la com a inversió social en el marc de la seva responsabilitat social, sapiguent en tot moment, això sí, de posar-ho en valor i que la societat sabés que era 'acció social' o, fins i tot, mecenatge cultural. El saber fer de l'editora queda del tot legitimat per publicacions com la revista d'història Sàpiens, tot un èxit de mercat. No es podia trobar l'equilibri o l'aprofitament en termes d'RSC?
Quan la rendibilitat econòmica no veu la social
Enviado por
F. Xavier Agulló
.
viernes, 14 de marzo de 2008
Entradas anteriores
-
▼
2008
-
▼
marzo
- Cuando la experiencia impulsa a la acción
- SUFICIENTE
- Premio sin Tongo
- Igualdad a la francesa: Sarkozi&Bruni
- Con faldas y a lo loco
- ¿La pastilla azul o la roja?
- Nace AIRS: asociación de periodistas responsables....
- Boicotear o no a China
- “He visto niños que no van a la escuela… y una her...
- El 'pero' de prohibir circular por Madrid los coch...
- Así estamos
- Nueva edición de la "Guía rápida para un lenguaje ...
- Quan la rendibilitat econòmica no veu la social
- Con la venda en los ojos, ¿realidad o ficción?
- La norma SGE 21: a revisión
- ¿Consumes o te consumen? Una iniciativa interesante.
- Ciudades más ecológicas gracias a la tecnología
- Posar en valor la Responsabilitat Social
-
▼
marzo
0 Comentarios:
Publicar un comentario